De praktijk

Dat je in je leven door middel van een situatie, een emotionele of fysieke klacht herinnerd wordt aan een recent meegemaakte ingrijpende gebeurtenis, kunnen we heel vaak direct plaatsen. Maar wanneer het iets is wat zich al langer geleden heeft afgespeeld - zoals bijvoorbeeld in de periode van je jeugd- of kindertijd, tijdens de zwangerschapsperiode of de geboorte – kunnen we vaak de verbinding met de ‘klacht’ niet meer maken of het ons na verloop van tijd zelfs niet meer herinneren. Dit omdat de situatie bijvoorbeeld te pijnlijk, moeilijk of confronterend is geweest.

Door terug te gaan (regressie) naar de oorsprong hiervan en je opnieuw te verbinden met datgene wat zich toen heeft afgespeeld, maakt het dat je kunt ervaren welke impact dit destijds op je heeft gehad en hoe dit nog actief is in je dagelijkse leven nu. Welk besluit je hebt genomen, welke emoties je niet hebt kunnen uiten en waar je deze onbewust in je lichaam hebt opgeslagen.

Door ruimte te maken voor datgene wat je toen - om welke reden dan ook - niet hebt kunnen uiten, maakt het dat er beweging komt in dat wat zich eerder in je systeem heeft vastgezet. Waarna er vervolgens een helingproces opgang kan komen.